Verzekeringen voor Studenten

Een verzekering voor studenten is natuurlijk een uitkomst. Aan de ene kant omdat de premie vaak wat lager is, hetgeen natuurlijk bij het smalle budget van studenten enorm goed uitkomt, ook zal bij sommige studentenverzekeringen de dekking ook enigszins anders zijn.

Studenten ZorgverzekeringDat is natuurlijk niet het geval bij de studenten zorgverzekering, althans in ieder geval niet bij de basisdekking of basisverzekering, maar in sommige gevallen kunnen zowel de dekking bij aanvullende zorgverzekeringen, als de premie afwijken van de standaard. En dat is misschien ook wel logisch. Een student zal over het algemeen natuurlijk een ander leven leiden dan andere burgers.

Neem nou bijvoorbeeld de inboedelverzekering, waarvan bij sommige verzekeringsmaatschappijen ook een aparte versie voor studenten mogelijk is. De inboedel van een student heeft normaliter een geheel andere waarde dan bij een gezin in een eensgezinwoning. Studenten hebben immers, mede omdat er vaak slechts één kamer in gebruik is, normaliter een stuk minder inboedel.

Verzekering voor studenten – andere premie en dekking

In een aantal gevallen is de dekking soms ietwat anders, hetgeen dus niet het geval is bij de basis zorgverzekering, omdat daar de basisdekking van overheidswege wordt bepaald. Bij andere verzekeringen kan de dekking aangepast zijn, want de levensstijl van studenten is immers ook vaak anders dan doorsnee.

Daarom is het altijd goed om eens te kijken naar speciale studentenverzekeringen, voor diverse verzekeringsvormen. Dat kunnen niet alle maatschappijen bieden, maar sommige verzekeringsmaatschappijen hebben dat wel.

StudentDaarnaast is het ook altijd verstandig om de premie goed te vergelijken, maar ook om de polisvoorwaarden en de dekking goed te bekijken en te vergelijken.

Je wilt er immers altijd zeker van zijn dat je zo verzekerd bent, als dat je dat zelf wilt.

Denk hierbij maar eens aan de studenten zorgverzekering. De basisdekking kan natuurlijk voldoende zijn, maar het kan ook zomaar zijn dat je daarnaast een aanvullende zorgverzekering moet afsluiten.

En dat is ook van toepassing op andere verzekeringsvormen.

Kijk en vergelijk dus altijd!

Dit vind je misschien ook leuk...