Schadevrij motorrijden

Motorrijden is bijna het grootste genot dat u in een mensenleven mee kunt maken. Het gevoel van vrijheid wat het met zich meebrengt is ongekend. Het is ook daarom dat veel mannen helemaal gek zijn van motoren, en er op een bepaald moment in hun leven eentje aanschaffen. Maar bij motoren horen ook motorverzekeringen, net als bij alles van waarde. Daarbij komt vaak de term ‘schadevrije jaren’ terug, maar wat is dat eigenlijk? En wat kun je ermee?

 

Bekwaamheidsbewijs van de bestuurder

Een schadevrij jaar is een jaar waarin u wel verzekerd bent, maar geen schade claimt. Eigenlijk is het dus een bewijs dat u een goede bestuurder bent, en weinig schade claims maakt. Dit klinkt natuurlijk als muziek in de oren van uw verzekeraar, want dat betekent geen uitkering van hun kant. Motorverzekeringen worden daarom voor de verzekerden goedkoper met elk schadevrij jaar wat zij hebben. Hoe meer schadevrije jaren, hoe meer korting op de premie die u betaalt. Als u echter schade rijdt, levert u direct een aantal jaren in.

 

Overzetten schadevrije jaren

Als u uw auto net heeft ingeruild voor een prachtige motor, kunt u de schadevrije jaren die u heeft opgebouwd meenemen naar uw motorverzekeringen. Het zou natuurlijk niet eerlijk zijn als u deze niet mee kon nemen naar uw nieuwe verzekering. Ook als u overstapt naar een andere verzekeraar kunt u meestal uw schadevrije jaren meenemen. Maakt u zich dus niet druk om uw opgebouwde jaren te verliezen! En laat het vooral de aankoop van uw motor niet in de weg zitten.

Dit vind je misschien ook leuk...