Goedkoopste zorgverzekering bespaart veel geld

Als u thuis een kind heeft moet deze ingeschreven worden bij je zorgverzekering. Het is hierbij raadzaam om het kind in te schrijven bij de ouder met de meest uitgebreide zorgverzekering, dan profiteert je kind van aanvullende zorg zoals orthodontie.

Wat vaak over het hoofd wordt gezien is dat men nog veel geld kan besparen door te kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering. Er zijn namelijk verschillende soorten basisverzekeringen beschikbaar waarbij de maandpremie het laagst is bij een verzekering met beperkte keuzevrijheid. Wel biedt de basisverzekering voor iedereen dezelfde zorg, dit is namelijk wettelijk vastgelegd door de overheid.

Lagere zorgpremie bij zorgverzekering met beperkte keuzevrijheid
Als je al veel ziektekosten maakt is het wellicht verstandig om een zorgverzekering met beperkte keuzevrijheid te kiezen, bekijk wel of er een ziekenhuis of zorgverlener gecontracteerd is bij jou in de buurt. Het zou niet praktisch zijn als je ver moet reizen om zorg te krijgen. Wat wel handig is om te weten is dat je bij spoedeisende hulp overal in Nederland terecht kan met een basisverzekering, ongeacht de keuzevrijheid. Het is namelijk belangrijk dat je zo snel mogelijk behandeld wordt bij een noodgeval.

Basisverzekeringen met beperkte keuzevrijheid worden ook wel een naturapolis of budgetpolis genoemd. Een ander bijkomend voordeel van deze varianten is dat de zorgkosten direct gedeclareerd worden bij de zorgverzekeraar.

Bij een restitutiepolis, waarbij je vaak volledig keuzevrijheid krijgt, moet je vaak zelf de zorgkosten declareren bij je zorgverzekeraar. In sommige gevallen moet je de kosten zelfs voorschieten, iets wat niet altijd even haalbaar is.

Vergelijk zorgverzekeringen met aanvullende pakketten
De orthodontist is ook een forse kostenpost. Hiervoor is het ook mogelijk om jezelf aanvullend te verzekeren. Als je kind een beugel nodig heeft is het wel zo prettig als deze kosten grotendeels vergoed worden door de zorgverzekeraar. Voor iedereen is er dan ook een goedkoopste zorgverzekering met orthodontie te krijgen. Hiermee ben je verzekerd van een basisverzekering en een aanvullend pakket dat orthodontie kosten vergoedt.

Dit vind je misschien ook leuk...