Belasting tips

Als zelfstandig ondernemer gaat er een hele wereld voor u open. Een belastingwereld wel te verstaan. Een wereld waar u op uw hoede moet zijn voor valkuilen, maar ook uw ogen open moet houden voor handige trucjes. Er zijn namelijk talloze tips die u kunt benutten om geld te besparen. En een groot gedeelte hiervan hebben te maken met belasting tips. Want wat is er nou mooier dan geld verdienen door minder belasting te betalen? Natuurlijk hebben we het dan niet over belastingontduiking, maar over slim boekhouden. Er zijn genoeg legale trucs om zo efficiënt mogelijk om te gaan met uw geld. Hieronder geven wij u twee simpele, maar belangrijke belasting tips mee om u een eindje op weg te helpen!

 

Afronden naar boven

U bent het ondertussen vast wel gewend in de supermarkt: het afronden van 1 en 2 eurocenten. In de supermarkt wordt € 9,58 simpelerwijs afgerond naar € 9,60. Dit lijkt weinig, maar op de lange termijn en met genoeg transacties kan dit toch redelijk wat opleveren. Het is in de boekhouding ook toegestaan om bedragen af te ronden. Dit doet u natuurlijk altijd in uw eigen voordeel.

 

Wees attent op aftrekposten

Een lijst met belasting tips zou niet compleet zijn zonder deze belangrijke tip. Veel mensen zijn liever lui dan moe, en daarom laten zij vele euro’s liggen wat aftrekposten betreft. U moet echt actief slim spelen met aftrekposten. Ken de regels zodat u ze in uw voordeel kunt gebruiken. De belastingdienst vult niet alle aftrekposten voor u in, en vaak heeft u recht op meer!

Dit vind je misschien ook leuk...