Aanvullende Verzekering

Een aanvullende verzekering sluit je af omdat je zorg nodig hebt, of denkt nodig te hebben, die niet in de basisverzekering is opgenomen. De kans dat je dat nodig hebt is in een aantal gevallen groter dan je denkt.

Aanvullende VerzekeringDe basisdekking van de zorgverzekering, de dekking wordt immers vanuit de overheid bepaald, omvat veel minder zorg dan je zou denken. Zo is bijyoorbeeld fysiotherapie niet altijd even goed opgenomen, en datzelfde is van toepassing bij zwangerschap, en in de basisdekking is alleen de tandarts opgenomen voor minderjarigen, dus tot het 18e jaar. Ben je dus ouder dan 18, is de tandarts niet meeverzekerd.

De tandarts heeft nagenoeg iedereen nodig, veel mensen hebben om uiteenlopende redenen een fysiotherapie nodig, en zwangerschap kan gepland of niet gepland zijn, maar kost veel geld als het om de zorg gaat.

Ook allerlei alternatieve behandelingen zijn doorgaans niet gedekt in de basisdekking van de zorgverzekering.

En dus kan je rustig stellen dat de kans redelijk groot is, dat je zelf, of meerverzekerden, zorg nodig hebben die alleen via een aanvullende zorgverzekering kan worden verzekerd. Kan, want het afsluiten van een aanvullende zorgverzekering is vanzelfsprekend niet verplicht, maar wel verstandig.

Aanbevolen Aanvullende Zorgverzekering

Heb je namelijk zorg nodig die niet is meeverzekerd in de basisverzekering, en je hebt geen aanvullende verzekering afgesloten, dan gaat dat gegarandeerd honderden of duizenden euro’s kosten.

RolstoelVoordat je dan ook een studenten zorgverzekering gaat afsluiten, is het dus altijd verstandig om ook goed naar de dekking te kijken, en om te bekijken of je misschien één of meerdere aanvullende verzekeringen nodig hebt, of dat het verstandig is om aanvullende verzekeringen af te sluiten.

Alleen dan weet je zeker dat je niet plotseling in de aap gelogeerd bent, omdat je zorg nodig hebt die je niet hebt meeverzekerd.

Daartoe moet je dus, de zorgverzekering en de eventuele aanvullende verzekering goed vergelijken, voor in ieder geval de te betalen premie.

Dit vind je misschien ook leuk...